بقعه شيخ اسماعيل در آستانه ثبت ملي

ت به گزارش ميراث آريا(chtn)، رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان فارس با بيان اين مطلب گفت: با توجه به ارزش‌هاي تاريخي ، فرهنگي و ويژگي‌هاي معماري بقعه شيخ اسماعيل اين اثر در زمستان1387 توسط کارشناسان باستان شناس مورد شناسايي و بررسي قرار گرفت و هم اکنون پس از اتمام مطالعات و تکميل پرونده جهت ثبت در فهرست آثار ملي ايران پيشنهاد شده و هم اکنون در آستانه ثبت در اين فهرست قرار گرفته است .

محمدرضا بذرگر افزود: در شهرستان لارستان و در بافت قديم شهر جويم جنب مسجد جامع و قديمي اين شهر بقعه اي مشهور به بقعه شيخ اسماعيل واقع شده است.

وي تصريح کرد: قدمت بقعه شيخ اسماعيل مربوط به قرون مياني اسلامي است. شيخ اسماعيل جويمي،فرزند شيخ عبدالغني از مشاهير علما و حافظ قرآن مجيد و عالم شريعت و طريقت و کاشف کرامات و در فن خوشنويسي نسخ و نستعليق استاد بود و چند جلد قرآن به خط نسخ و کوفي بر روي کاغذ ترمه و پوست آهو نوشته است.

بذرگر تصريح کرد: ايشان در سال850ه.ق درشهر جويم وفات يافت . بقعه شيخ اسماعيل بنايي به صورت مکعب مربع در ابعاد7 در 7 متر و اتاقي مجزا با گنبدي قيفي شکل است.گنبد بنا ازنوع گنبدهاي يک پوسته(پوششه) به ارتفاع2متر و قطر4.5متر است .

وي اضافه کرد: گنبد اين اثر نيز همانند ديگر آرامگاه‌ها و بقعه هاي اين منطقه داراي کاکل سنگي(از عناصرمعماري بومي منطقه) است .گنبد داراي چهار گوشواره است که از فضاي داخلي بنا و از زير گنبد به وضوح قابل مشاهده است.در واقع معمار به گونه اي بسيار هنرمندانه گوشواره ها را به صورت چهار طاقنما در آورده و به اين روش فضاي دروني بنا را آراسته است.

بذرگر ادامه داد: سنگ قبر شيخ اسماعيل چسبيده به ديوار جنوبي و به ابعاد2 در 1 متر است سقف يا در واقع فضاي دروني گنبد داراي تزئيناتي از مقرنس و گچبري است.

وي گفت: بناي اصلي به صورت دست نخورده باقي مانده است .اندکي تعميرات جزئي در پوشش سطحي بنا صورت گرفته است بقعه شيخ اسماعيل از گذشته تا حال به عنوان يک مکان مذهبي هماره مورد توجه واقبال دوستداران مذهب بوده است./104

انتهای پیام/

کد خبر 138807297